Επικοινωνία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

IMG_4487

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΕΑΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Γιάννης Βρούτσης βρέθηκε στη Σταυρούπολη για τα εγκαίνια, συνομίλησε με πολίτες και παιδιά, ενώ τόνισε πως ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. «Υλοποιείται σήμερα ένα έργο πολύ σημαντικό. Φτιάχνουμε ένα ταρτάν πολύ σύγχρονο. Σήμερα παραδίδεται στον αθλητισμό της περιοχής. Από σήμερα θα μπορούν να το χαίρονται τα παιδιά, οι αθλητές, τα σωματεία. Αυτό εδώ που είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και για τον αθλητισμό είναι κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μας για όλη την Ελλάδα. Επιδίωξή μας είναι να σηκώσουμε τον αθλητισμό όσο πιο ψηλά μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας ότι θα πρέπει «να στηρίξουμε τον αθλητισμό με σύγχρονες υποδομές».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων επίσης βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά της στο χώρο του αθλητισμού η υποψήφια Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ ακολούθησαν επιδείξεις από το αθλητικό σωματείο «Ολυμπιακή Δομή», το οποίο μέχρι σήμερα προπονούνταν στους Αμπελόκηπους.

Χαρακτηριστικά του νέου ταρτάν

Το νέο ταρτάν, εκτός από χιλιάδες δημοτών, θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές της περιοχής που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, που έως σήμερα μετακινούνταν για να προετοιμαστούν σε χώρους εκτός δήμου. Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης για περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το έργο, προϋπολογισμού 928.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» από την ανάδοχο εταιρεία ΤΑΚΟΥΔΗΣ ΑΕ, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες: -Κατασκευή διαδρομών στίβου με τοποθέτηση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα ταρτάν στίβου, υψηλών προδιαγραφών, ιταλικής προέλευσης (υποδομή από θραυστό υλικό και ασφαλτική στρώση). -Καθαρισμός φυτικής γης και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου με κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα και δικτύου συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου. -Αναβάθμιση φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED Η νέα αθλητική υποδομή γραμμογραφήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).